Wanneer je werkt als zelfstandige, dan ben je het best ook verzekerd tegen allerlei risico’s die je kan tegenkomen. Denk maar aan het moment wanneer je ziek wordt of erger, wanneer je invalide wordt. Normaal gesproken heb je dan geen recht op een uitkering als zelfstandige. Daarom kan je wel kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel AOV genoemd. Wanneer je deze hebt, kan je toch nog recht maken op bepaalde uitkeringen.

Hoeveel kost dit dan?

Deze vraag is zeer moeilijk te beantwoorden. Zo biedt elke aanbieder van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn eigen diensten aan en dit tegen zijn eigen tarieven.

Een andere factor die bepaalt hoeveel je verzekering zal kosten, is voor hoeveel je inkomen verzekerd is. De meeste verzekeraars kiezen ervoor om niet meer dan 80% van het inkomen te verzekeren. Dit betekent dus meteen ook dat iemand met een hoger inkomen normaal gesproken ook meer zal betalen voor deze verzekering dan iemand met een laag inkomen wanneer ze deze beide voor hetzelfde percentage laten verzekeren.

Wat natuurlijk ook meespeelt in het bedrag van de verzekering, is het eigen risicotermijn die gesteld wordt. Gedurende deze termijn wordt er geen uitkering verstrekt. De eigen risicotermijn bedraagt normaal gesproken minstens een maand. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een langere termijn, waardoor je uiteindelijk ook een lagere premie zal betalen hiervoor.

Zoals je wel al zal zien, is het moeilijk een vaste prijs te zeggen voor deze verzekering, aangezien deze sterkt afhangt van allerlei factoren, waarmee je best vooraf al rekening houdt en waarover je misschien vooraf ook al eens kan nadenken.

Toch nog verdere vragen?

Heb je toch nog verdere vragen hierover? Bekijk dan zeker even verder onze website. Wanneer je alles goed doorneemt, kan je verschillende soorten verzekeringen met elkaar vergelijken, waaronder de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wanneer je deze goed met elkaar vergelijkt allemaal, en je eigen eisen en voorwaarden daarbij neemt, dan kan je op een zeer eenvoudige manier de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je ook op een zeer eenvoudige manier de goedkoopste aanbieder voor jou terugvinden, waardoor je nooit te veel zal betalen voor je verzekering en waardoor je toch met een gerust hart je zelfstandige activiteit kan verder uitvoeren. Heb je al een verzekering, zag je hier een betere en geschiktere verzekering voor jou en zou je graag overstappen? Dan moet je je geen zorgen maken, wij regelen de overstap en zeggen het huidige contract voor je op. Je hebt er dus niets mee te verliezen, eigenlijk enkel maar te winnen!

Nog geen beoordelingen.

Beoordelingen